Toy Story: 10 Πράγματα που Δεν Γνωρίζατε για τις Ταινίες10 Απίθανα Πράγματα που Δεν Γνωρίζατε για τις Ταινίες Toy Story της Pixar

Απίθανες μικρές λεπτομέρειες, απρόσμενες εμφανίσεις, καλά κρυμμένα "πασχαλινά αυγά" και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη δημιουργία και το "καστ" της αγαπημένης παιδικής σειράς ταινιών Toy StoryΑπό την πρώτη τους ταινία το 1995 οι καλλιτέχνες της Pixar υπερηφανεύονται για τη χρήση κρυμμένων εκπλήξεων, αναπάντεχων εμφανίσεων και κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, χαρίζοντας έτσι στους θεατές τους, την ευκαιρία να παίζουν ένα κυνήγι πασχαλινών αυγών που κρατάει χρόνια! Εδώ θα δούμε μερικές από τις κρυμμένες εκπλήξεις καθώς και θα μάθουμε για πράγματα που συνέβησαν πίσω από τις "κάμερες" κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς ταινιών Toy Story!


1. Οι ήρωες της Pixar στο δωμάτιο του Άντι!


Κατά τη διάρκεια των τριών ταινιών της σειράς Toy Story εμφανίζονται δεκάδες χαρακτήρες ταινιών της Pixar μέσα στο δωμάτιο του Άντι.

Η λάμπα του γραφείου του, σύμβολο της Pixar, πρωταγωνιστεί στην πρώτη μικρού μήκους ταινία που δημιούργησε η νεοσυσταθείσα Pixar Animation Studios το 1986, με τίτλο "Λούξο, Ο Νεότερος". Η μικρή λάμπα, ο Λούξο, παίζει με μια μικρή φουσκωτή ελαστική μπάλα, η οποία κάνει και αυτή την εμφάνισή της μέσα στο δωμάτιο στο Του Στόρυ 2.

Το μπαούλο με τα παιχνίδια έχει κολλημένο στην κάτω δεξιά γωνία ένα αυτοκόλλητο με τον Νέμο από την ταινία του 2003 "Ψάχνοντας το Νέμο", και πάλι από την ίδια ταινία, στο ράφι με τα παιχνίδια εμφανίζεται ο δάσκαλος του ύφαλου, Κύριος Σαλάχης.

Χαρακτήρες επίσης από τις ταινίες Cars έχουν την τιμητική τους, καθώς εμφανίζονται τρακτέρ, πόστερ των ηρώων και αφαιρετικά μοντέλα του Κεραυνού Μακουίν καθώς και ο αριθμός του, το νούμερο 95, και το σύμβολο κατατεθέν του ο κεραυνός σε πάρα πολλά καρέ της ταινίας! 


2. Είναι η μαμά του Άντι η Έμιλι;


Η Έμιλι ήταν η προηγούμενη ιδιοκτήτης της Jessie την οποία μόνο εν συντομία είδαμε σε αναδρομές στο παρελθόν. Όταν μεγάλωσε, η Έμιλι δώρησε την Τζέσι σε φιλανθρωπία. Χάρη σε μερικά συγκεκριμένα στοιχεία, φαίνεται πολύ πιθανό ότι η Τζέσι βρήκε μαγικά το δρόμο της στα χέρια του γιου της πρώτης της ιδιοκτήτριας, χρόνια αργότερα. Η πρώτη ένδειξη είναι το καπέλο του Άντι. Είναι καουμπόικο, μα δεν ταιριάζει με αυτό του Γούντι, είναι όμως ολόιδιο της Έμιλι, και χάρη στο μικρό μέγεθος του κουτιού της δωρεάς της Έμιλι, είναι σαφές ότι δεν έδωσε το καπέλο μαζί με την Τζέσι. Σύμφωνα με τη θεωρία, η Έμιλι κράτησε το καπέλο και τελικά το μεταβίβασε στο γιο της. Δεν ξέρουμε το όνομα της μητέρας του Άντι και δεν γνωρίζουμε το επίθετό της Έμιλι. Γνωρίζουμε ότι το καπέλο του Άντι και το καπέλο της Έμιλι είναι ίδια. Γνωρίζουμε ότι η Έμιλι θα είναι πλέον αρκετά μεγάλη για να είναι η μαμά του Άντι. Επίσης, γνωρίζουμε πως η μαμά του Άντι είναι υπέρ του να δωρίζουμε παιχνίδια φιλανθρωπικά. Και σίγουρα γνωρίζουμε πως η Pixar είναι απολύτως ικανή να έχει δημιουργήσει αυτή τη σύνδεση!3. Φόρος τιμής στις Ταινίες Μικρού Μήκους της Pixar

 
Πολλοί από τους τίτλους των βιβλίων στο ράφι στο δωμάτιο του Άντι, είναι τα ονόματα των ταινιών μικρού μήκους της Pixar, όπως Το Όνειρο του Ρεντ (1987), Knick Knack (1989) και Tin Toy (1988). Επιπλέον μερικά από το βιβλία έχουν ως συγγραφείς τα ονόματα από το προσωπικό της Pixar.4. Το 1995 οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές είχαν περιορισμένες δυνατότητες! 


Το Toy Story είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία, η οποία σχεδιάστηκε εξολοκλήρου με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οι σχεδιαστές χρειάζονταν κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες για να δημιουργήσουν ένα μόλις καρέ της ταινίας. Ένα δευτερόλεπτο έπαιρνε σχεδόν 120 ώρες για να ολοκληρωθεί! Στην πιο παραγωγική της εβδομάδα, ολόκληρη η ομάδα των 110 συντελεστών, κάνοντας χρήση 117 ηλεκτρονικών υπολογιστών, τελευταίας για την εποχή τεχνολογίας, κατόρθωσε να ολοκληρώσει 3,5 λεπτά animation. Λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων των υπολογιστών και των προγραμμάτων της δεκαετίας του '90 το πρώτο Toy Story δεν περιλαμβάνει κανενός είδους υγρό, εκρήξεις, μακριά μαλλιά ή γούνα. Ο Λότσο, ο κακός του Τόι Στόρι 3, ήταν να εμφανιστεί και στο πρώτο όμως οι δημιουργοί δεν κατάφεραν να απεικονίσουν τη γούνα του! 5. Είναι άραγε αυτό το κοριτσάκι η αξιαγάπητη Μπου;


Ένα μικρό κορίτσι που μοιάζει πολύ με την Μπου (από το Μπαμπούλας Α.Ε.), αλλά λίγο μεγαλύτερο ηλικιακά, εμφανίζεται στο Toy Story 3, στο δωμάτιο Πεταλούδα! Λέει "Μπου"και παίζει με έναν μπλε γατούλη με μοβ ρίγες (το χαϊδευτικό του Σάλι είναι " Γατούλης" ), και μοιάζει να αναπαριστά μια σκηνή από το Monsters , Inc.
6. Ο Τζον Ρατζενμπέργκερ είναι το "γούρι" της Pixar! 


Ο Τζον Λάσετερ, ιδρυτής της Pixar, εμπνευστής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης του Toy Story, θεωρεί τον ηθοποιό Τζον Ρατζενμπέργκερ, ο οποίος δανείζει τη φωνή του στον κουμπαρά-γουρούνι Χαμ, το τυχερό γούρι της Πιξάρ. Και για αυτόν τον λόγο ο ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε κάθε παραγωγή της εταιρίας, με τουλάχιστον ένα ρόλο σε κάθε ταινία, από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, δηλαδή εδώ και είκοσι ολόκληρα χρόνια! 7. Το εικονικό φορτηγό παράδοσης πίτσας εμφανίζεται σε σχεδόν κάθε ταινία της Pixar!


Το φορτηγό παράδοσης Πίτσα Planet δεν εμφανίζεται μόνο και στις τρεις ταινίες της σειράς Toy Story, αλλά και σε κάθε ταινία της Pixar, εκτός από από τους Απίθανους! Το φορτηγό, με ένα "Yo" να αναγράφεται στην πίσω πόρτα και έναν πύραυλο στην οροφή του με το λογότυπο του εστιατορίου, εμφανίζεται από το μακρινό παρελθόν, ως ξυλόγλυπτο της μάγισσας της ταινίας Brave μέχρι και το δυστοπικό μέλλον της ταινίας Wall-E, και από τον κόσμο των τεράτων στο Μπαμπούλας Α.Ε. μέχρι και τον Σηκουάνα στην ταινία "Ο Ρατατούης". 8. Παραλίγο κάποιος άλλος να δώσει τη φωνή του στον Μπαζ Λαϊτγιαρ!


Αν και είναι πολύ δύσκολο πια να φανταστεί κανείς τον Μπαζ με φωνή άλλη από του εκπληκτικού Τιμ Άλλεν, οι άνθρωποι της Pixar αρχικά ήθελαν ο Τζίμ Κάρεϊ να δανείσει τη φωνή του στον Buzz Lightyear, όμως αυτό δεν επιτευχθεί λόγο του χαμηλού προϋπολογισμού που είχαν για την πρώτη τους ταινία. Στη συνέχεια, προσέφεραν τον ρόλο στον Μπίλι Κρίσταλ, ο οποίος και αρνήθηκε. Όταν αργότερα παρακολούθησε το τελικό φιλμ, δήλωσε πως αυτή του η απόφαση ήταν και το μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του. Όταν το πληροφορήθηκε αυτό ο Τζον Λάσετερ, ιδρυτής της Pixar και σκηνοθέτης της ταινίας, τηλεφώνησε στο σπίτι του Μπίλι για να του προσφέρει το ρόλο του Mike Wazowski στο Monsters , Inc. Στο τηλέφωνο απάντησε η σύζυγό του Μπίλι και του είπε "Ο Τζον Λάσετερ θέλει να σου μιλήσει." Ο Μπίλι Κρίσταλ τότε πήρε το τηλέφωνο από τη σύζυγό του και είπε "Ναι! Ότι και να είναι αυτό που θες να μου προσφέρεις, η απάντησή μου είναι ναι!


9. Η επιστροφή του Σιντ!


Μερικά "αυγά"είναι αρκετά προφανή όπως η περίπτωση του Σιντ, του διαβολικού παιδιού που βασάνιζε τα παιχνίδια στο πρώτο Toy Story, ο οποίος πραγματοποιεί μια σύντομη εμφάνιση στο Toy Story 3 ως ο συλλέκτης σκουπιδιών της γειτονιάς!10. Ο ρόλος της αγαπημένης του Γούντι, "Μικρής Bo Peep" αρχικά είχε γραφτεί για την Barbie!

Η Mattel αρχικά δεν ήθελε την Barbie στην ταινία, καθώς τα στελέχη της εταιρείας πίστευαν ότι η ταινία θα ήταν μια αποτυχία. Όταν η ταινία αποδείχθηκε τεράστια επιτυχία, η Mattel παρακάλεσε, πλέον, την Pixar να συμπεριλάβει την και Μπάρμπι στις ταινίες της. Η αγαπημένη κούκλα των κοριτσιών, εμφανίστηκε πρώτα στο Toy Story 2 σε έναν δευτερεύοντα ρόλο ως ξεναγός Barbie, και αργότερα στο Toy Story 3 ως μέρος του κύριου καστ. Τη Μπάρμπι ερμηνεύει η Τζόντι Μπένσον, η οποία είχε παλαιότερα δανείσει τη φωνή της στην Άριελ, τη Μικρή Γοργόνα!